Dato

17 aug 2024

Tid

09:30

«Gråtassen» triathlon i Kodal

Gråtassen Triathlon gikk av stabelen første gang i 1999. Arrangementet var tenkt som en uhøytidelig triatlon for «sommerslappe fotballspillere». Den gangen var det 19 som gjennomførte. Da foregikk svømmingen i Gallisvannet, og sykkeletappen foregikk rundt i Kodalområdet.

Etter hvert som årene har gått har dette blitt et meget populært arrangement som ikke lenger bare apellerer til fotballspillere. Menn og kvinner i alle aldre har deltatt. Med deltakerrekord år etter år har Gråtassen Triathlon blitt et av Norges største triathlon.

Nå har svømmeetappen sin start på Meløsstranda i Åsrumvannet før sykkeletappen tar deltakerne mot Kodal på delvis asfalt og skogsterreng. Gråtassen Triathlon har målgang på Kodal IL sitt idrettsanlegg hvor beste mann og kvinne kan løpe over målstreken hyllet av fremmøtte publikummere.

Gråtassen Triathlon har blitt et sportsarrangement for alle som vi ha noe å strekke seg mot. Side om side med eliteløpere som trener regelmessig og konkurrerer mot andre eliteløpere, konkurrerer mange mot seg selv. Flere har hatt en personlig seier, der løpet tas som en utfording, og mange trener gjennom året med mål om å gjennomføre Gråtassen Triathlon. Enkelte er med for å komme 40-årskrisa i forkjøpet, noen er med på et veddemål, mens andre igjen har «gode» venner eller kollegaer som har spleiset på startkontingenten.

I begynnelsen ble det arrangert to løp, Gråbein og Gråtassen. Gråbein var for «hardhausene» som virkelig ville bryne seg. Distansene var lengre, men for arrangøren ble dette for krevende å arrangere. Gråbein ble avviklet i 2007, men Gråtassen overlevde, og har vokst med antall påmeldte.

I forbindelse med 10 års jubileumet i 2008 ble arrangementet utvidet med vintertriathlon som besto av 5 km løp, 15 km sykkel og 9 km ski. De få gangene som vinterGråtassen ble arrangert måtte skietappen foregå på barmark på grunn av snømangel.

Det som står igjen nå, og som har blitt en suksess sett med egne øyne er Gråtassen Triathlon hvor beste mann og kvinne kåres, og i tillegg deles det ut lagpris, svømmepris, spurtpris og klatrepris.

Men dette arrangementet hadde ikke vært mulig uten alle de frivillige som år etter år stiller opp og gjør en solid innsats. Overskuddet etter Gråtassen Triathlon går blant annet tilbake til Kodal IL etter en viss fordelingsnøkkel.     Påmelding til årets konkurranse samt mer info finner du her:  https://live.eqtiming.com/69500#dashboard

 • 00

  dager

 • 00

  timer

 • 00

  minutter

 • 00

  sekunder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *